Monday, 9 November 2015

MR.H

            Arghhhh!!!!!! I hate u Mr.H erghh menyakitkan hati betol la menyampah pon ada get lost in my head pergi jauh jauh sana jangan pernah datang atau singgah lagi dekat hati aku kerana itu menyakitkan sangat sangat sakit kau takkan pernah rasa mcm mana tu sakitnya hati.sebab hati kau tu hati batu keras erghhh SAKITNYA TUH DISINI😭 bye xoxo 'E'

Monday, 14 September 2015

Cerpen I Love You Mr.Fussy

                     Kringgg...kringg.yeahh time to rest.arghh!!! Perut aku dah mula berkeroncong mesti korang ingat aku lapar kan.hihi berkeroncong bukan mintak diisi tapi minta dibuang korang paham paham jerla eh.
                     Aku terus menonong ke arah bilik air yang berada di tingkat dua dia atas kelas aku dan yang palingg hujung..sekali.
                      Weyy betul ke tak kantoii nie alahh!!!kau nie botakk penakut sangat la bajett gangster tapi pegecutt.nie kan masa rehat mana ada pelajar yang lalu sini .mesti diorang sibuk gi beli makanan.kalau kau taknak baikk kau blaaa..aku taknak ada yang belott nanti
                     Mata aku tak berkelip memandang dua manusia ni sibuk bercakap tanpa menyedari aku yang berdiri agak tersorok di belakang dinding tidak jauh daripada mereka.hilangg hajat aku nak membuang hadas besar
                    Mereka nak buat apa ek??..adoii kau nie Aiminn boleh tanya soalan macam tu mana la aku tahu aikk siapa yang bercakap tu suara hati kau la mangkuk hayun.err..err seramm la pulakk
                    Tinn.tinn.tinn...bergolek golek tin tu tatkala aku tersalah langkah dan menyebabkan tin tu jatuh di tempatnya.Alamakk i'm dead.
                     Arghh!! Siapa??..tuu weii botak kau dengar tak apa yang aku dengar.a'ah tin tu jatuh la.Aku kata kau dengar tak!!! bukan nampak bahlol lain kali otak tu letak kat kepala bukan kat lutut.
                    Dada aku berombak perlahan kerana kesukaran untuk bernafas akibat ditekup mulut oleh...hah!!! Soalan tu jangan tanya aku sebab aku pun tak tahu siapa yang tekup mulut aku dari belakang.
                    Kau pergi checkk botak kenapa aku pulak.aku suruh pergi jerla banyak tanya pulakk.Pergii!!!.takde sesiapa pon Don.Nak tergelak aku dengar nama gelaran  mamat tu Don!!! Macam dalam cerite "DON" filem hindustan je
                     Dah lah.jom blaa..aku rasa tak sedap hati pulak.bila dua ekor mamat tu dah hilangg dari pandangan mata aku cepat cepat aku meronta untuk melepaskan diri nak ambik kesempatan dalam kesempitan betul la mamat ni
                      Ishh!!! Lepaslah..asal kau tekup mulut aku.pegang aku pulak tu.H.A.R.A.M.hambikk kau aku eja satu satu mana tahu mamat ni tak faham bahasa melayu
                     Yangg kau gatal nak pergi menjerit tu buat apa.kalau diorang perasan macam mana.habis musnah rancangan aku.Waitt kau buat apa kat sini.eh??apsal pulak aku patutnya aku yang tanya kau..kau buat apa kat sini
                       Aku Ketua Pengawas kat sekolah nie takkan tak kenal aku..aku famouss kot .Megat Rayyan haykal bin Megat Iskandar.patutlah muka mamat ni macam familiar ek.
                       Ada aku kesah.ingat aku heran ke dengan kau.aku bukan macam perempuan lain yang tergedikk gedik bila tengok lelaki handsome macam Rayyan ni.opss terpuji la pulakk.takpe tarikk balik kata kata aku ha ha ha bukan dia dengar pun.

Bersambung...
Cerita hanya rekaan semata mata tiada kena mengena antara hidup dan mati

Hanya imaginasi dan inspirasi saya untuk menulis..^_^

Friday, 11 September 2015

Cintaku Berputik Di Korea Bab 2

                     Zwienn!!! Boleh tak temankan aku pleaseee...takpayah nak buat muka comel kat sini boleh tak menyampah aku tengok.pergilah ajak deviga tu mesti dia nak pergi event macam tu.aku tak biasa la
                       Alaa...dia ada tuisyen kau  tahu kan dia tu kalau ada tuisyen mana pernah nak skipp pelajar rajin la katakan
                       Haha..dengar dia nanti habis kau dia kerjakan.arghh lantak dia la.sekarang ni kau nak temankan aku ke tak nak.hermm let me thinkk the answer is NO!!!..okayy fine lepas nie aku tak nak cakap gan kau lagi fullstopp.ek eleh nk mogok bercakap plak
                       Yela..yela aku temankan tapi kejapp je tau kalau aku ajak balik kau mesti kena ikut cakap aku fahamm.oraighttt boss.
                        Japp majlis harijadi sape yang kau ajak aku pergi ni.alaa adalah kawan aku yang bagi invitation kad tapi orgg tu kau kenal la jugak.
                      Siapaa plakk ni miraa kau ni main main la hishh aku tak pergii kangg hah baru kau tahu.ala..ala janganlah macam tu kau dah janji kan.
                     Yela malam nie aku ambik kau make sure don't be late faham.kau tahu aku tak suka orang lambat kan.baikk boss patikk ikut perintah.
                       Ponnn...ponnn...hah!!! Janji kata tak nak lambat ni lambat tak menepati janji betul la kau ni miraa.alaaa lewat 10 minit je kot bisingg arghh kau nie dah jom..jom nanti lambat.. lagi lambat kita balik.
                        Takde...takde aku ajak balik make sure kau ikut cakap aku paham.iyee Cik Puan zwienn beta ikut perintahh.tahu takpe.
                       Orangg yang kita tunggu..tunggu dah datangg pon silakan...silakan cikk zwienn.khaidil!!! Kau buat apa kat sini.excuse me this is my Birthday.kawan baikk kau ni tak bagitahu ke birthday siapa yang korang nak pergi.
                      Mata aku terus larikan ke arah mira.mira sampai hati kauu.kalau korangg semua nak tahu perempuan yangg cantikk manis nie sebernarnya busukk sangatt hati dia tengokk ni
                    Mata aku tertancap ke arah skrinn besar betul betul kat depan aku ada gambar aku dengan seorang lelaki kat kelab malam arghh aku tak kenal siapa lelaki tu aku tak pernah keluar malam apetah lagi jejak kat tempat haram tu.
                      Mata aku mencerlung tajam ke arah khaidil arghh kau lelaki yang kejam.aku bencii kau khaidil.renungan aku dibalas dengan senyuman yang cukup sinis di mata aku.
                        Kau mungkin boleh jatuhkan maruah aku khaidil tapi kau kena ingatt ALLAH tu maha melihat dan maha mengetahui segala galanya pasti perbuatan kau nie akan dibalas juga akhirnya.what goes arounds comes around so you just wait and see
                        Sebaik sahaja aku habis berkata aku terus melangkah pergi dari situ tak betah duk situ lama lama hanya kesilapan yang telah aku buat aku di balas dengan cara nie sungguh murah harga diri aku di mata kau syed khaidil
                        weyy Rudy betul ke gambar yang aku sebarkan tu gambar zwien dengan lelaki clubbing.err..err tu gambar super impose boss.
                          whatt!! Woii mangkuk aku suruh kau cari bahan bukti yang betul bukan super impose tu maknanya aku pengecutt faham
  
Bersambung...

Cintaku Berputik Di Korea Bab 1

                       Ehem..ehem cicak kobeng tengahh makan laa.woww cicak kobeng pandai makan hishh kau nie cicak kobeng dah maju la.weyy.
                       Aku dah agak dah mesti mamat hidung besar nie berdendam gan aku pasal kes haritu ala..aku main main jer kot take it serious  la pulakk mamat nie.
                       Weyy!!! Mira kau ada dengar tak suara langau kat sini manyak bising la plak orang tengah makan ni hilangg selera aku.aku tengok mira dah tekup mulut dia menahan ketawa agaknya.
                       Muka khaidil dengan member dia tu macam tertelan kapur je.muka yang putih tu kemerah merahan bila menahan marah yang bila bila masa je boleh meletup.tu la saper suruh kacau aku lagi nak lawan sangat kan..aku nie juara debat 2014 tau.
                       sebelum perang meletus lagi baik aku blaa.aku tarik tangan mira pergi dari situ menjauhi khaidil dan kawannya yang bajet gangster tu.. arghh sikit pon aku tak heran la muka jambu nk jadi gangster puihhh la
                        Hoii!!! zwienn kau sengaja kan nak cabar aku.oit hidung besar bila plak aku nk cabar kau.kau yang kacau aku tiba tiba nak salahkan orang plakk.kau yang mula dulu langgar aku pastu nak bagi aku tazkirah kau yang tak seberapa tu.hah!! Tazkirah oh!! Yer lupa plakk ingat jugak kau tazkirah aku ye dah masukkan dalam kepala otak belum
                         Kau tak payah nak membebel kat sini sakit telingaa aku tahu tak dah malas aku nak layan kau.eh..eh dia yang kacau aku pastu nk tuduh aku kay..finee bye
                           Zwieenn!!!... Dah sudah bala datang lagi.apa salah aku nie bala bertimpa timpa datang.iyee cik azlina ada apa apa yang boleh saya bantu.kau tak payah nak berpura pura baik la aku nak kau jauhkan diri kau dari khaidil dia hak aku faham
                        Copp..excuse me miss azlina bila masa plak saya dekat dengan khaidil tu nak tengokk muka dia pun naik berbulu mata saya tahu tak.hek eleh cakap je kau pandai kan entah entah kau sibuk ngorat khaidil belakang aku kan agaknya mak kau nie memamg keturunan perampas hak orang kan
                        Waittt..aku boleh tahan kalau kau hina diri aku tapi aku tak boleh tahan bila kau hina mak aku.kau jangan ingat aku diam bermakna aku takut dengan kau.. silap orang la sekali lagi kauu!!!hina mak aku or family aku nahas kau aku kerjakan
                         By the way kau nak sangat khaidil tu kan aku boleh bagi free of charge je amik la aku tak hinginn pon setakat mamat hidung besar tu not my taste berlambak lagi lelaki kat luar sana bak kata pepatah kumbang bukan seekor so jangan jual maruah kau kat orang lain plak ye salam tazkirah dari aku bye.

                      zwienn aku dengar kau ada gaduh gan Lina form 5 sains tulen tu kan
A'ah perang mulut sikit je minah tu mulut takde insurans agaknya mak bapak dia takde duit beli insurans mulut untuk anak dia tu hah ada ke dia tuduh aku nak rampas si mamat hidung besar tu ishh memang silap besar la dia cari pasal gan aku.
Bersambung...

Tuesday, 8 September 2015

MY LOVE (Mr.H)

                 I'm so happyy today mesti korang nak tanya kenapa kan.kalau taknak tanya saya tetap nak bagitahu jugak because i haveee fall in love😄....withh who??👨 Mestilah dengan orang haha nak tahu jugak adalah mana boleh bagitahu tapi saya ada gelaran untuk diaa MR.H haha bunyi macam klisee kan😁you know what tadi saya jalan sebelah dia howw sweet kan haha okaylah byee tunggu kisah seterusnya kay by me haha nak tunggh or not its up to you guyss bye again xoxo 'E'

MY LOVE (Mr.H)

            Hye,blogger saya baru buat blog so saya tak tahu pon ada orang nak ke baca blog saya nie haha anyway ada orang ke takde peduli apa ek saya tetap nak tulis jugakk haha😀 so i hope ada la orang sudi jengah blog saya yang gila-gila nie jangan salah paham bukan saya yang gila tapi blogg nie haha just joke don't take heart xoxo bye😘^_^